Helsingistä Turkuun

Ajattelin, että voisin nyt kertoa hieman lähtöni syistä. Olen siis Felix, onnellinen villan omistaja, joka teki ratkaisun jättää kaupungin vilskeet taakseen ja muuttaa Helsingistä Turkuun. Kotini sijaitsee hieman syrjässä Turun keskustasta. Palvelut ja kaupat ovat sopivan lähellä, mutta täällä saa nauttia myös omasta rauhasta. Juuri ihanteellinen paikka asua. Ehdin asua Helsingissä kauan, liiankin kauan. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni pienessä kaupungissa, joten olen kai tottunut sellaiseen elämänmuotoon. Helsinkiin minut vei ensin opiskelu. Sen jälkeen sain kaupungista myös työpaikan.

“Maalaispoika kaupungissa”

Eli aika lailla se tavallinen tarina. ”Maalaispoika” kaupungissa. Töiden takia oli helppo jäädä Helsinkiin ja pian ostin oman asunnon keskustan liepeiltä. Ulkoisesti kaikki oli hyvin ja uskottelin itsellenikin viihtyväni. Viime vuosina tunne siitä, että haluan elämältäni jotain aivan muuta, alkoi kuitenkin kasvaa. En vain viihtynyt Helsingissä, sen melussa ja kiireessä. Teen nykyisessä työpaikassani töitä etänä, joten sekään ei ollut enää syy asua Helsingissä. Pikkuhiljaa päätös tehdä elämänmuutos alkoi kypsyä. Vietin paljon aikaa netissä tutkien asuntoilmoituksia ja keräsin tietoa eri vaihtoehdoista.

Unelmieni koti löytyi Turusta

Kun löysin ilmoituksen, jossa myytiin villaa Turussa, tiesin heti, että tämä on paikka, jossa haluan asua! Enkä ole katunut päätöstäni hetkeäkään. Käytännön asiat hoituivat nopeasti ja helposti ja kuten aikaisemmin kirjoitin, teen etätyötä, eli töidenkään suhteen ei ollut mitään ongelmaa. Välittömästi tänne muutettuani tunsin, että sain jonkinlaisen mielenrauhan takaisin. Elämäni Helsingissä oli ollut valitettavan tyhjää ja nyt olin saanut taas arjelleni sisältöä. Aivan uskomatonta, miten paljon olen nauttinutkaan saadessani puuhailla villassani – sisustaa ja ostaa uusia huonekaluja.

Olen myös nauttinut niin omasta, isosta pihastani kuin ympäristön tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Pidän luonnonrauhasta ja tuntuu kuin täällä olisi jopa parempi hengittää – asfalttiviidakosta kaiken tämän luonnon kauneuden keskelle. Lisäksi en ole vieläkään tahtonut tottua siihen, miten paljon tilaa minulla nyt on. Kaikki varmasti tietävät, miten kalliita asunnot Helsingissä ovat ja miten vaikea sieltä on saada riittävän isoa asuntoa ainakaan keskustan lähettyviltä. Tässäkin mielessä Turku on aivan loistava paikka asua. Keskustaankaan ei ole pitkää matkaa ja isona kaupunkina täältä löytyy periaatteessa aivan kaikki sama mitä Helsingistäkin.

Työt luistavat

Kuten olen tässä blogissani kertonut, täällä on riittänyt runsaasti puuhaa, niin villan sisustamisessa ja uusien huonekalujen ostamisessa kuin pihan hoidossakin. Miten ihanaa vastapainoa tämä onkaan päivätyölleni. Ja onhan minulla nyt aivan erilaiset työskentelytilatkin! Kun tekee töitä kotoa käsin, vaikuttaa tilojen viihtyvyys niin paljon työn tekoon. Tuntuu, että työtkin luistavat nyt paljon paremmin kuin ennen. Koska olen ollut niin innoissani uudesta kodistani ja nykyisestä elämästäni, olen halunnut jakaa ajatuksiani myös muille. Laitoin siis pystyyn tämän blogin ja tähän kirjoittamisesta on tullut uusi, hauska harrastukseni. Toivottavasti myös te lukijat olette pitäneet blogikirjoituksistani!

Helsinkiin ei ole enää ikävä

Vasta tänne muutettuani tajusin, miten muista ihmisistä vieraantunut olin Helsingissä ollut. Täällä on aivan mahtavat naapurit! He ottivat minut heti vastaan ystävällisesti ja lämpimästi. Minulle tuli heti tervetullut olo. Helsingissä tuskin tunnistin seinänaapureitani ja nyt sain heti uusia ystäviä naapureistani. Pidän tästä yhteisöllisyyden tunteesta. Samoin kuin siitä, että vietämme aikaa heidän kanssaan. Saatan piipahtaa heillä tai he vierailevat minun kodissani. Myös vanhat kaverini Helsingistä rakastavat vierailla villassani. Kotini ympäristöineen viehättää heitä niin paljon. He sanovat joskus, että vierailu luonani on kuin lomalle lähtisi.